Selecteer een pagina
Home » Blog » gezond eten » Wat is gezond eten?

Wat is gezond eten?

door | 10 dec, 2020 | gezond eten

Een vraag die jou vast wel eens heeft bezig gehouden. Mijn in ieder geval wel. En een onderwerp waar de meningen enorm over verdeeld zijn. Puur eten, flexitariër, vega of vegan? Wat is nu goed en het belangrijkste, wat is goed voor jou? Eten is heel persoonlijk en daarmee ook wat ‘goed’ eten voor jou is. In één artikel zal ik je niet alles kunnen uitleggen over gezond eten. Ik deel een aantal basis principes die voor mij werken. 

Eet zo puur en onbewerkt mogelijk.

Wist je dat ons uiterlijk wel is veranderd, maar onze spijsvertering nog op dezelfde manier werkt als in de oertijd? Ons lichaam functioneert daarom ook het beste bij puur en onbewerkt eten. Al het fabriekseten zorgt ervoor dat we gevuld worden, maar niet gevoed. En kost ons daarmee energie in plaats van dat het ons energie geeft. 

Drink 1,5 tot 2 liter water per dag

Een mens kan langer zonder eten dan zonder water. Ons lichaam bestaat voor zo’n 70% uit water. Water is voor iedere lichaamscel essentieel. Het heeft duizenden belangrijke functies. Bij een tekort aan water worden afvalstoffen onvoldoende uit ons lichaam verwijderd. En dit kan uiteenlopende klachten veroorzaken. 

Eet 500 gram groente per dag

Groente eten is van groot belang. Hierin zitten veel belangrijke vitamines, mineralen en vezels. Hier haalt het lichaam energie uit en zorgt voor een goede darmflora. Varieer en maak er een feestje van op je bord. 

Eet 3 stuks fruit per dag 

Fruit heeft net als groente een schat aan vitamines, mineralen en vezels. Het is ook brandstof voor je hersenen en een belangrijk voedingsmiddel om ruim van te genieten.

Wat goed is voor mij, hoeft niet goed te zijn voor jou.

Ik vind voeding zo interessant, ik zou er pagina’s over vol kunnen schrijven. En in een volgend artikel zal ik zeker nog ingaan op andere aspecten van voeding. Wat heel belangrijk is ondanks deze basisprincipes, dat eten ook heel persoonlijk is. Ieder lichaam is anders, ieder leven is anders. Ga ervaren en voelen hoe jouw lichaam reageert op wat je eet. En wil je er meer over weten? Stel je vraag hieronder! En wil je echt meten en weten wat voor jouw lichaam goed is? Kijk dan bij de pagina over de EMB test. 

Over Naomi

Ik ben leefstijl- en vitaliteitscoach, orthomoleculair specialist, EMB deskundige en ervaringsdeskundige.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin