Selecteer een pagina
Home » Blog » Meer energie » Met deze vijf tips krijg je meer energie!

Met deze vijf tips krijg je meer energie!

door | 10 dec, 2020 | Meer energie

Energie voelen? Wat is dat eigenlijk? Je kent het wel, zo’n dag waarop alles lekker gaat. Je staat uitgeslapen op en hebt zin in de dag. Je doet dingen die je leuk vindt en het lijkt wel of je niet moe te krijgen bent. ‘Ik zit in een lekkere flow’ hoor ik dan vaak zeggen. Dit gevoel is heerlijk en willen we het liefste elke dag wel. Er bestaan twee soorten energie. Je fysieke energie en je mentale energie. Het goede nieuws is dat we op beide veel invloed hebben!

Fysieke energie
Je fysieke energie heeft te maken met hoe goed je voor je lichaam zorgt en hoe vitaal je bent. Om goed te kunnen presteren heeft je lichaam de juiste voeding nodig. Je lichaam is bovendien gemaakt om te bewegen en te verbranden. Dan wordt er letterlijk energie aangemaakt. Levensenergie. Ons lichaam kan heel veel, maar heeft ook herstel tijd nodig. Tijd van ontspanning en een goede slaap zijn hiervoor heel belangrijk.

Mentale energie
Je mentale energie zegt iets over hoe ‘fit’ je bent in je hoofd. Dit hangt zeker samen met je fysieke energie. Op het moment dat je fysiek geen energie hebt, zal het er ook in je hoofd een stuk minder energiek en positief aan toe gaan. Als je moe bent, is alles lastiger, zie je het somber in en raak je snel gefrustreerd. Herkenbaar?
Energie krijgen van de dingen die je doet, dat geeft mentale energie. Doe jij de dingen die je leuk vindt? Heb je het gevoel dat je ergens aan bij kunt dragen? Dan zul je ervaren dat je hier mentale energie van krijgt. De manier waarop je over jezelf en je mogelijkheden denkt, heeft veel invloed op jouw mentale energie.

Energie hebben is dus best wel van veel van factoren afhankelijk. Met deze vijf tips kun je gelijk aan de slag om je energie te verhogen:

  • Drink minimaal 2 liter water per dag en’s ochtends gelijk met twee glazen water. Je lichaam bestaat voor 60% uit water en heeft dit nodig! Met die twee glazen spoel je letterijk de afvalstoffen uit je lichaam voor een energiek begin van de dag!
  • Eet 500 gram groente per dag. In groente zitten zoveel waardevolle vitamines, mineralen en vezels die zorgen voor de juiste brandstof in je lichaam.
  • Beweeg minimaal 30 minuten per dag. Je zet je lichaam letterlijk in beweging en dit zorg voor energie!
  • Zorg voor ontspanning. Ons lichaam is er niet voor gemaakt om altijd in de vijfde versnelling te functioneren. Doe een ademhalingsoefening, mediteer, lees een boek, ga in bad. Alles waar jij maar ontspanning bij ervaart.
  • Doe wat je leuk vindt. Het klinkt simpel en dat is het ook! Op het moment dat je doet wat je leuk vindt, krijg je er energie van en maakt het je blij!

 Ik ben heel benieuwd of jij met deze tips aan de slag gaat en wat het je oplevert! Ik vind het super leuk als je me dit laat weten!

Over Naomi

Ik ben leefstijl- en vitaliteitscoach, orthomoleculair specialist, EMB deskundige en ervaringsdeskundige.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin