Selecteer een pagina

EMB test

Energetische Morfologische Bloedtest
;

Loop je al een tijd rond met (vage) klachten?

Je komt er maar niet achter waar het vandaan komt. In de reguliere zorg kom je niet verder. Je hebt het eigenlijk al opgegeven. Het zal er wel bij horen. 

;

Je wilt gezond eten, maar hoe weet je nu wat echt bij jouw lichaam past?

Je komt er maar niet achter en ziet door de bomen het bos niet meer. Wat zou het fijn zijn als je precies zou weten wat goed is voor jou lichaam!

;

Hoe krijg je een compleet beeld van hoe gezond je lichaam nu eigenlijk is?

Je denkt wel goed bezig te zijn, maar is dit ook zo? Hoe krijg je meer inzicht in hoe je er nu echt voor staat? 

Wat is de EMB test?

Een Energetische Morfologische Bloedtest geeft diagnoses die in de reguliere zorg ook onderzocht worden. Denk aan ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten, bloedarmoede en infecties. Maar juist zo uniek aan de EMB bloedtest is dat er symptomen worden verklaard die in de reguliere zorg niet naar boven komen en/of niet te behandelen zijn. Dit geeft veel inzicht en maakt deze test super waardevol. Je komt er echt achter hoe je er voor staat én hoe je door een persoonlijk plan je beter kunt gaan voelen. Het is deels energetisch, dus niet 100% wetenschappelijk bewezen. Maar, dat is niets in de medische wereld ;). De adviezen die voortkomen uit de uitslag, zijn veelal wel wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd. Let op: deze bloedtest is geen vervanging van medisch advies van je (huis)arts.

“Meten is weten. Wat goed is voor jou, is persoonlijk en maatwerk”

De mogelijke verstoringen die gemeten worden:

N

vrije radicaal belasting

N

Leverbelasting

N

Darmverstoring

N

Adrenale status (stress, bijnieren, cortisol etc)

N

Parasiet- en schimmelbelasting

N

PH balans (zuurtegraad van het lichaam)

N

B12 status (word je B12 wel echt opgenomen in de cel?)

N

Vitaminenpanel (tekort vit D, C, etc)

N

Mineralenpanel (bv magnesiumtekort, zinktekort etc)

N

Spoorelementenpanel (tekort koper, jodium etc)

N

Toxische belasting (teveel afvalstoffen in het lichaam)

N

Virale belasting (restjes van een doorgemaakt virus wat nog zorgt voor vermoeidheid)

N

Bacteriële belasting

N

Geopatische stress (belasting door de woonomgeving)

N

Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Deze reguliere waardes worden gemeten:

N

Trombocyten (aantal bloedplaatjes)

N

Rode bloedcellen (erytrocyten)

N

Witte bloedcellen (leukocyten)

N

Hemoblobine (Hb)

N

Mean Corpuscular Volume (MCV)

N

Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

Het doel is inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of als algehele gezondheidscheck.

N

Inzicht

Je krijgt een totaalbeeld van het functioneren van je lichaam.

N

Voedings- en suppletie advies

Je krijgt een op maat voedingsadvies, dat aansluit bij jouw lichaam. Daarnaast ook een gericht suppletieadvies. Geheel afgestemd op jouw behoeften op dit moment.

N

Leefstijladvies

Naar aanleiding van de uitslag advies over ontspanning, slaap en stresshantering. 

Ervaringen van mijn klanten

Naomi is een hele lieve en kundige coach. Ik worstel al jaren met mijn gewicht door mijn hypofyseaandoening en de tips en steun in de rug van Naomi hebben me enorm op weg geholpen.

Angelique Jansen

Vandaag mijn EMB uitslag besproken met Naomi. Wat was dit fijn! Er komt zoveel uit zo’n test, dat je dit onmogelijk zelf helder kunt krijgen. Bovendien geeft ze duidelijk aan welke dingen prioriteit hebben en ook WAAROM!
Het was vooral fijn om extra uitleg te krijgen over hoe dingen invloed hebben op elkaar en met elkaar in verbinding staan. En hoe deze dus elkaar verslechteren of verbeteren. Ook vond ik het fijn om over bepaalde dingen te horen dat dit dus echt mijn lichaam is en dat het niet uit mijn hoofd komt of ‘aan mij’ ligt. Het geeft vertrouwen dat er advies wordt gegeven over hoe bepaalde waardes te verbeteren, zodat je hier gericht mee aan de slag kunt om een betere versie van jezelf te worden.
Ik ga aan de slag en kijk nu al uit naar onze check-up!

Jolien van der Sloot

Braverman Neurotransmitterprofielbepaling

De Braverman Neurotransmitterprofielbepaling is een extra mogelijkheid om toe te voegen aan de EMB test. Voor dezelfde prijs, kun je doormiddel van een vragenlijst extra informatie krijgen over de werking van je neurotransmitters.

Wat zijn neurotransmitters?

Neurotransmitters zijn signaalstoffen in de hersenen die o.a. zorgen voor de interne communicatie. Ze bepalen hoe je denkt, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Ze beïnvloeden je geheugen, attentieniveau, persoonlijkheid en psychische gezondheid. Er zijn 4 naturen die samen werken om jouw ergens te krijgen.

Dopamine = de brandstof en levert energie

Acytylchloride = gaspedaal en reguleert de snelheid

GABA= rem en controleert de beweging

Serotonine =herlaad de batterij in de hersenen. 

Je hebt ze alle 4 nodig voor een soepele rit. 

Hoe werkt de Braverman test?

Je vult de excel lijst in. Daaruit komt naar voren hoe jouw natuur is wat betreft de bovenstaande neurotransmitters, welke klachten je op dit moment ervaart en het verschil tussen je natuur en je huidige klachten. Ieder mens heeft één of meer dominante neurotransmitters die meer op de voorgrond is, dat wordt bedoeld met natuur. Je natuur, klachten en het verschil hiertussen zeggen iets over het functioneren van je neurotransmitters. De EMB test wordt zo nog completer en er kan nog gerichter met supplementen geadviseerd worden.

Hoe gaat de test in zijn werk?

Voor de bloedafname zijn twee opties: via een vingerprik door mij of een bloedafname  bij 13 prikposten in Nederland. Naast de bloedafname is er ook een intake gesprek om klachten in beeld te brengen en zoveel mogelijk waardevolle input te verzamelen voor de test.  Voorafgaand aan de intake krijg je een digitaal intakeformulier, vul je een voedingsdagboekje in en naar keuze de bravermantest.
Binnen  drie weken nadat de bloedafname is gedaan en naar het lab is gestuurd, krijg ik de uitslag binnen. Ik analyseer de uitslag en je krijgt een overzicht van de belangrijkste punten uit de test. Daarnaast ontvang je een persoonlijk voedings-, leefstijl- en suppletieadvies. Dit bespreken we allemaal in de twee afspraak.

Vervolgens ga jij volop aan de slag met het behandelplan. Willen je klachten niet of nauwelijks verminderen, dan is het aan te raden om nog een vervolgconsult in te plannen.

Wil je diepgaandere veranderingen en meer begeleiding? Kies dan voor het Feel-n-Leeftraject goud! De unieke combinatie van coaching geheel op maat op basis van de resultaten van de EMB test.

Wil jij af van je klachten en je gezondheid naar een hoger plan brengen?

Veelgestelde vragen

Vertel eens meer over de vingerprik?

Er zijn maar een paar druppels bloed nodig en het is vrijwel pijnloos. Het kan door mij gedaan worden en is makkelijk te combineren met het intake gesprek. 

Wat is intraveneus prikken?

Dit is het bloedprikken zoals dat ook regulier gedaan wordt als je via de huisarts een bloedtest laat doen. 

Wanneer kies ik voor de vingerprik of intraveneus prikken?

Het voordeel van intraveneus prikken is dat er een grotere kans is op een goed bloedmonster. Een enkele keer kan het bloedmonster dat via de vingerprik is verkregen niet voldoende zijn. Daarnaast is het intraveneus prikken mogelijk op 13 plekken in Nederland en kunnen we de overige afspraken online doen als je verder weg woont of weinig tijd hebt.

Waarom is er een intake nodig?

Het is belangrijk een compleet beeld te hebben van je medische achtergrond, klachten, medicijn- en suppletiegebruik. Dit is allemaal van invloed op het advies. 

Moet ik de supplementen kopen die geadviseerd worden?

Er moet niets. Er is wel een reden waarom je de test laat doen. Er worden meestal een 4-5 aantal supplementen geadviseerd. Deze supplementen zullen bijdragen aan het verminderen van je klachten en het optimaliseren van je gezondheid. 

Wordt deze test vergoed?

Het is geen reguliere bloedtest en het wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Wanneer is deze test iets voor mij?

Als je openstaat voor nieuwe ideeën en zelf regie wilt hebben op je gezondheid. Je bent gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan. 

Ik gebruik medicijnen, kan ik de test wel doen?

Ja, het is mogelijk om de test te doen. In de intake leggen we gedetailleerd vast wat het medicijngebruik is. Het lab controleert op wisselwerking van de medicijnen bij het advies voor de supplementen. 

Wanneer is deze test niets voor mij?

Als je op zoek bent naar een wonderpil en niet echt veranderinge wil  doorvoeren. En als je niet geloofd in de complementaire zorg.

Ik wil meer begeleiding, is dat mogelijk?

Dat is zeker mogelijk! De EMB test past heel goed in het feel-n-leef traject. We maken het passend zodat het helemaal bij jouw wensen aansluit! 

Ervaringen van mijn klanten

Super fijne coach! Fijn om mee te werken. Naomi heeft een hele fijne energie.

Yvette Vermeulen

Mijn energieniveau was erg laag, maar na de sessies bij Naomi bruis ik weer van de energie. Bedankt daarvoor! 

Charlotte Bijl

Disclaimer EMBTest®

De adviezen die wij geven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld: Voor vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl deze EMBTest® een deficiëntie aangeeft. EMBTest® doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. Deze vervangen echter niet de diagnostiek, verpleging en verzorging van de reguliere gezondheidszorg. Metingen, bevindingen, onderzoek en adviezen n.a.v. van deze EMBTest® vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

Neem je nu de regie over jouw gezondheid?

Krijg eindelijk de antwoorden op wat voor jou werkt!