Naomi’s bananen boekweit pannenkoeken (gluten-, soja- en lactosevrij)


Boekweit is geen graan zoals tarwe, rogge of spelt, maar is een plant. Je kunt de zaadjes goed gebruiken en er kan meel van gemaakt worden. Omdat het geen graansoort is, is het glutenvrij! Maak er deze heerlijke bananen pannenkoeken van, dat is toch genieten in de ochtend of bij de lunch?!  Om het extra eiwitrijk te maken voeg ik een eiwitpoeder toe. Gebruik je wel zuivel van de koe dan kun je het eiwitpoeder ook weglaten en extra kwark of yoghurt i.p.v. de plantaardige variant als topping toevoegen. 


Ingrediënten en benodigdheden voor 1 persoon. 



Toppings


  • 5 pecannoten 
  • 1-2 theelepels amandelpasta
  • 1 theelepel lijnzaad (zelf gemalen of gekneusd met een vijzel)
  • 1 theelepel pompoen- of zonnebloem pitten
  • 2-3 eetlepels plantaardige yoghurt (bv. kokos-, amandel- of haveryoghurt)
  • Fruit naar keuze, bijvoorbeeld blauwe bessen, frambozen, aardbeien
  • Klein scheutje ahorn siroop voor de echte zoetekauw 🙂


Prak de banaan en meng met het ei. Voeg de overige droge ingrediënten toe en meng goed door elkaar met een garde. Met de melk maak je er een stevig beslag van. Verhit de kokosolie en bak er kleinere pannenkoeken van, bijvoorbeeld 3 per pan. Zet het vuur niet te hoog. Voeg de toppings toe. Eet rustig en met aandacht. Geen afleiding van de televisie of telefoon. Anders denkt je lijf dat je nog in de actie stand staat, terwijl je in de rust stand veel beter verteert. Geniet van iedere hap! 


Share by: